Колеги освен че шофьорското стъкло захапва уплатнението при затваряне на вратата , от вчера вече и пасажерското се сдуха и не уплатнява въобще ,защото се е изместило цялото в посока към огледалото и от другата страна остава около 2-3 мм пространство. След жалките ми опити да се справя сам не направих абсолютно нищо. Развивах абсолютно всички болчета които държат стъклото и механизмите за вдигане и смъкване ,но резултат никакъв. Единствените болчета които пожалих бяха тези които държат самото стъкло вътре във вратата.Та сега поствам две снимки с надеждата някои да ми каже кои точно от въпросните болчета трябва да ползвам за регулация на стъклото , а ако никои не знае моля ви поне предположете каде да отида за да си оправя стъкалата защото в момента дори и на автомивка не мога да отида. Моля мислете за Варна и региона защото София ми е доста далеко и не ми е позната изобщо. Това нека не спира Софианци да дават мнения по темата.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Стъклата съвсем не уплътняват вече!!!!
Collapse
X
-
Здравей колега, трудничко наистина намерих една много стара тема, която на мен ми помогна с много голям успех да си регулирам стъклата.
Ето темата: http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EA%EB%E0%F2%E0
Ето и мнението на leshoiad, което ти трябва: http://clubalfaromeo.com/forum/showp...04&postcount=8
Comment
-
Ей това са ти твете гайки за регулажа. Леко ги лашкаш и местиш цялото стукло с машинката барабар нагоре надолу. Стягаш, тестваш дали пасва... Пак лашкаш втори път, правиш корекции, стягаш... тест... и пак така... докато пасне перфектно.
Забравих да спомена: Когато правиш регулажа - сваляш съвсем леко джамчето надолу, след като го стегнеш - вдигаш и пробвашLast edited by b_angelov; d.m.y г., 16:31.
Comment
-
Благодаря много колега Ангелов , но тея неща ги четох и единственото нещо което не съм направил е да смъкна леко прозореца по време на реглажа , дали е възможно за това мойте да не помръдват каквото и да им развивам или натягам !!Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!
Comment
-
Да мерси много колега за съветите ще пробвам тоя път с леко смъкнато стъкло че онзи ден голямо напъване беше а прозореца въобще не поддава !!Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Comment
-
не е много , а изобщо , само се премества леко и като смъкна и вдигна стъклото и пак същата работа дано тоя път да стане с новият чалъм хе
Thank you very very much !!!!Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Comment
-
дано да стане с регулиране на стъклото защото ако уплътнението ако се изметнало няма спасение при мен е така от шофьорската страна и като вдигна над 100км започват едни вихрушки в купетосамото ми уплътнение е надуто незнам може би е прегоряло от слънцето много неприятно.
Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
Колеги днес сложих зимните гуми Dunlop Winter Sport 3D 205/55/16 върху оригиналните джанти и съм меко казано доволенвозията на колата стана доста по мека от преди и вече не тропа толкова зловещо по дупките (да поясня че преди бях с 205/50/16 TOYO) От гумата до пружината остава около едно пръстче място и се надявам да не стане некакъв проблем с това. А със стъклата ще се занимая чак в понеделник ,че ми е по свободно.
Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Comment
-
Мдааа и аз откакто сложих зимните гуми е различно.
Но и този път ги напомпах на 2.4, а не както досега винаги зимни/летни на 2.7...
Разликата е огромна. Вози много много по меко и почти никакви звуци няма от нищо, а с летните си беше като формула 1..усещах дето се казва и върху фас да мина
Сега следя разхода дали ще се промени само?!?Last edited by proper; d.m.y г., 18:28.Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso
Comment
-
съвет
проблема с запретването на оплътнителната гума го реших като, разглобих кората свалих гумата (която е на щипки) и е облепих цялата по дължина с изолирбан но от наи тънкиа му модел този които е доста еластичен за да несе одлепя под влиянието на метереологичните условя. от 1 месец е така и нямам проблем неси лички и се плъзга по лесно от друтия... дано съм помогнал<br>
Comment
-
Днеска почти през целият ден си играх със стъклата и направих шофьорското за само 30 минути и залепна перфектно просто(30 мин. със демонтиране и монтиране на кората
). Но с пасажерското стъкло претърпях пълен провал. Първо от многото натягания и разтягания скъсах единия болт за регулиране ,заварих нова шпилка на планката и за сега се държи .но проблемът на това стъкло беше ,че се е изместило цялото към огледалото и с регулиране само нагоре-надолу няма оправия. Абе закърпих положението за сега и утре мисля да я тествам в автомивката ,а по нататъка ще се търси майстор (ако има такива в форума да не се крият моля
) Странното при стъклото е ,че при натиск отгоре стъклото поддава доста и хлопа вътре при самите водачи ,а незнам как да ги натегна там ,болтовете са притегнати ,но явно самите водачи са раздалечени.
Та ако стъклата ви само захапват уплатнението отгоре проблема се решава доста лесно ,НО НЕ НАТЯГАЙТЕ МНОГО ,ЧЕ ТАЯ ПЛАНКА НЕ Е НАЙ ЗДРАВОТО НЕЩО В КОЛАТАAlfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщениедано да стане с регулиране на стъклото защото ако уплътнението ако се изметнало няма спасение при мен е така от шофьорската страна и като вдигна над 100км започват едни вихрушки в купетосамото ми уплътнение е надуто незнам може би е прегоряло от слънцето много неприятно.
Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Comment
Comment